Verslag Kapelle JO16-1 – St. Wdijk/Col.Boys JO16-1

Voor de 3e wedstrijd in de bekercompetitie gingen we 21 september naar sportpark het Groene Woud in Kapelle voor de wedstrijd tegen de plaatselijke JO16-1.

Gezien de voorgaande uitslagen was er goede hoop dat we wederom 3 punten konden pakken. Vanaf de eerste minuut werd Kapelle onder druk gezet, maar ze bleken toch stugger dan verwacht. Wfd/Colijn had het merendeel van het balbezit, maar regelmatig verscheen Kapelle bij onze 16 meter. Vanaf daar waren wel alle ballen voor onze verdedigende lijn, Finn, Liam, Jeroen en Job hielden het slot goed op de deur.

Na 20 minuten was het dan zover, na wat gerommel in de 16m belande de bal bij Max die de score opende. Nu kwam de wedstrijd los en 10 minuten later kwam Timur in balbezit, toen hij na luid aansporen van het publiek schoot verdubbelde hij de voorsprong. Weer 5 minuten later onderschepte Jeroen de bal en van zo’n 25 meter knalde hij de 0-3 in de rechterbovenhoek. Vlak voor rust gaf Jari een prachtig steekballetje op Jozef die de 0-4 aantekende. Kort daarna zorgde ThijsT er na een steekpasje van Jozef voor dat we met een 0-5 voorsprong gingen rusten.

Zo’n 5 minuten na rust soleerde de debuterende ThijsL richting doel om vervolgens de 0-6 binnen te schieten. Na een soortgelijke actie schoot naamgenoot ThijsT 1 minuut later nr 7 binnen. Zo was het een probleemloze ochtend en gingen we op zoek naar meer. En dat kwam er, 7 minuten na rust zette Jozef de 0-8 op de borden. Een paar minuten later viel Luc, na 10 maanden afwezigheid vanwege een zware blessure, onder luid applaus in. Hij maakte een verdienstelijke invalbeurt en belangrijker nog hij bleef zonder pijntjes.

Een kwartier na rust was door wat wissels even de organisatie weg en Kapelle maakte daar gebruik van om de eer redden door de 1-8 binnen te leggen. Iets later belande een schot van Jozef tegen de lat, na een 2-voudige rebound kon Timur de 1-9 binnen werken. Wfd/Colijn bleef aandringen richting het doel van Kapelle en zo kon Jozef een kwartier voor tijd de dubbele cijfers laten noteren. Een paar minuten voor tijd, legde uitblinker ThijsT keurig af op Troy die de eindstand op 1-11 bepaalde.

Wederom een leuke wedstrijd, een goed debuut van ThijsL en mooi om Luc weer een wedstrijd te zien spelen. Volgende week in Wolphaartsdijk tegen SJO WZV United uit Oostburg.