Verslag Cluzona JO16-1 – st.Wdijk/Col.Boys JO16-1

Op de zonnige zaterdagmiddag 5 oktober speelden we in Wouw tegen de CLUb ZOnder NAam. De inzet was de ongeslagen reeks van de afgelopen weken door te zetten, zodat we de kans op een eerste plaats in de bekerpoule maximaal zouden houden. Doordat Adam, ThijsT en Liam niet mee konden doen moest er wat geschoven worden in de gebruikelijke opstelling. Het begin was dan ook wat onwennig en we waren onrustig aan de bal. Het spel ging veelal richting Cluzona doel, maar ook ons centrale duo achterin, ThijsL en Jeroen, moesten regelmatig aan de bak. Na 10 minuten ontstond er een kans om de leiding te pakken, Jeroen stuurde Timur diep die na een combinatie met Teun net naast schoot. Een kwartier later was het Jozef die alleen op de keeper afstormde, maar zijn inzet ging ook net naast. Even voor rust had Cluzona op voorsprong kunnen komen, maar in 1e instantie kon Sem de bal wegwerken en na de rebound was het Jeroen die de bal net van de doellijn weghield. Vlak voor rust kreeg Wfd/Colijn nog een dubbele kans de voorsprong te nemen, maar beide keren kon de keeper van Cluzona dat voorkomen. Zo gingen we met de brilstand op het bord rusten.

De eerste helft was moeizaam verlopen en de opdracht was een stapje extra om de 3 punten mee te kunnen nemen. De 2e helft begonnen we dan ook voortvarend en al in de 1e minuut na rust belande een schot van Jozef op de lat. Bijna 10 minuten na rust was het dan zover, een prachtige vrije trap van ThijsL van ruim 20 meter afstand zeilde over de keeper heen in het net. Nadat de wedstrijd een aantal minuten stil had gelegen vanwege een keeperswissel bij Cluzona pakten we de draad weer goed op. Wfd/Colijn bleef drukken wat weer 10 minuten later resulteerde in de 0-2 door Jari.  Met name over links, waar Troy en Max keihard werkten om Jozef iedere keer te bedienen, werden we steeds gevaarlijk. Het kon dan ook niet uitblijven dat Jozef diep gestuurd werd en langs de keeper kon soleren om de derde van de dag de doellijn te laten passeren.

Amber had een goede invalbeurt op de rechtsachter positie, maar ze kon niet voorkomen dat kort daarna Sem zijn been maximaal moest uitstrekken om een 100% kans van Cluzona af te stoppen. Een paar minuten daarna lukte dat niet en werd het 1-3. Vlak voor tijd moest ThijsL met een sliding nog een doelpunt voorkomen, in 2e instantie belande de bal op de lat en zo werd de 5e overwinning op rij een feit.

Volgende week om 10.30u in Colijnsplaat kunnen we tegen Vivoo, hopelijk breed gesteund door het thuispubliek, ervoor zorgen dat we als eerste in de bekerpoule eindigen.