Verslag DVO’60 JO16-1 – st. Wdijk/Col.Boys JO16-1

Print Friendly, PDF & Email

DVO JO16-Wolfaartsdijk/Colijnsplaatse Boys JO16

Zaterdag 31 augustus speelden we de openingswedstrijd tegen DVO in Roosendaal. Zonder Teun, die met de JO14 mee deed, en Luc, die zich nog aan het terugwerken is na een zware blessure, startte we aan de eerste krachtmeting. Een voor ons onbekende tegenstander en dat zorgde er waarschijnlijk ook voor dat we wat afwachtend begonnen en het initiatief aan DVO lieten. Maar na zo’n 10 minuten nam Wfd/Colijn het heft steeds meer in handen. Juist op dat moment schoot DVO onverwachts de 1-0 binnen. In de periode daarna volgden de uitvallen over en weer zich op, maar misten doelgerichtheid. Na een half uur wist Jozef door de verdediging van DVO te snijden, op zijn voorzet schoof Timur de gelijkmaker binnen. Daarna volgden de kansen voor Thijs, Timur en Jozef zich kort achter elkaar op, maar helaas was het allemaal ‘net niet’. We gingen rusten met het vertrouwen dat we de 3 punten binnen moesten kunnen halen. Na rust gingen we verder waar we gebleven waren, maar ook nu was het DVO die ineens met een prachtig schot in de verre bovenhoek de voorsprong pakte. Hierna zakte het spel van Wfd/Colijn wat in. Na een paar omzettingen herpakte Wfd/Colijn zich en na een steekpas uit een vrije trap van Jeroen belande de bal bij Thijs die ons langszij bracht. Na zo’n 25 minuten in de 2e helft kregen we een penalty na een overtreding op Thijs. Jozef schoot van 11m overtuigend de 2-3 binnen. DVO raakte wat geïrriteerd wat resulteerde in enkele vervelende overtredingen. Maar gelukkig liet Wfd/Colijn zich niet van de wijs brengen en werd de voorsprong onder leiding van Liam met verve verdedigd. Op een uittrap van keeper Sem soleerde Jozef vlak voor tijd naar het DVO doel om daarna de 2-4 binnen te schieten.

Een lekker begin van het seizoen en na hard werken een verdiende overwinning.