Verslag st. Wdijk/Col.Boys JO16-1- SJO WZV United JO16-1

Zaterdag 28 september speelden we thuis in Wolphaartsdijk tegen SJO WZV United uit IJzendijke/Oostburg.

De ergste regen hadden we gehad en de zon begon zelfs te schijnen toen scheidsrechter Harry voor de eerste keer op zijn fluit blies. Het eerste deel speelde zich met name af op de helft van West Zeeuws Vlaanderen United, maar echt gevaarlijk werd Wfd/Colijn niet. Na zo’n 20 minuten teste Troy de kwaliteit van het aluminium, zijn schot belande via de paal voor de herkansing bij Jozef die vervolgens net naast schoot. Het was wachten op de openingstreffer en die kwam er na 23 minuten speeltijd. Een schot van Timur glipte door de handen van de WZV keeper en belande in het doel. Gezien het overwicht te verwachten en er hing duidelijk meer in de lucht. Na enige tijd stuurde de sterk spelende Finn met een prachtige pass Jozef diep, zijn voorzet kon Timur na een scrimmage in het doel werken en zo kwamen we op een 2-0 voorsprong. Vlak voor rust wist de WZV spits nog door te breken en ging alleen op Sem af die met een mooie safe een tegendoelpunt kon voorkomen.

Net na rust belande de bal in de 16 meter van de tegenstander bij ThijsT die met een schuiver de voorsprong uitbreide naar 3-0. Hiermee was de wedstrijd in de pocket en nam Wfd/Colijn wat gas terug. Daardoor kreeg WZV nog een kans maar hun schot spatte op de lat uiteen. Met nog een klein kwartier te gaan pakten we het initiatief weer terug. Een schot van Jari belande via de paal achter de doellijn en vlak voor tijd bepaalde Jozef met een beheerste schuiver de eindstand nog op 5-0.

Zo boekten we de 4e overwinning op rij en staan we nog steeds ongeslagen aan kop in deze bekerpoule. Volgende week gaan we op bezoek bij Cluzona in Wouw om hopelijk de positieve flow te vervolgen.